Medipol öğrencileri, ilk ve ortaokul öğrencileri ile velilerine uygulamalı eğitim verdi

05.06.2015

Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, ders uygulamaları kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi. Yaklaşık 3 ay süren çalışma kapsamında 15..

dd61457a0c-Dis_Hekimligi_Fakultesi_Uygulama_Dersi (1).jpg

Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, Toplum, Ağız ve Diş Sağlığı Dersi kapsamında Nişancı Mehmet Paşa ilk ve ortaokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi. Misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülçin Bermek, Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyza Ballı Akgöl ve Arş. Gör. Büşra Uysal rehberliğinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde, ağız ve bakım davranışının kazandırılması, doğru ve yeterli diş fırçalama ve sağlıklı beslenme konularında bilgiler verildi. Model üzerinde uygulamalı olarak verilen eğitimlerde, bakteri plakları boyanarak ağızda temizlenemeyen bölgeler üzerinde her öğrenciye doğru diş fırçalama teknikleri öğretildi. 23 Şubat-11 Mayıs tarihleri arasında yapılan eğitimlerde, toplam 150 öğrenci ve 90 veliye ulaşıldı. 4 aşamadan oluşan eğitim sonrasında Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin raporladıkları bilgiler değerlendirmeye alındı. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, diş hekimliğinin topluma yönelik eğitici ve sağlığı koruyucu rolünü yaptıkları çalışmayla deneyimlerken, eğitim verdikleri minik öğrencilerle dostluklar kurma fırsatı yakaladılar.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:18