Medipol öğrencileri Kıbrıs’ta kerpiçten otobüs durağı yaptı

29.07.2016

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri’nin eğitim hedeflerinden biri olan “Tasarım ve Yapım” uygulama çalıştaylarından ilki KKTC Büyükko..

5bf-4e1f-834c-8d60c38b6d8d-kerpic.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi hocaları Yrd. Doç. Dr. Pelin Karaçar, Yrd. Doç. Dr. Aysun Ferrah Güner, Yrd. Doç. Dr. Gülhan Benli, Yrd. Doç. Dr. M. Adil Kasapseçkin, Öğr. Gör. Mine Çağlar, Arş. Gör. Güliz Kabasoğlu ve öğrencilerin de yer aldığı grup Tasarla ve Yap 1. Kerpiç Çalıştayı kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kerpiçten otobüs durağı inşa etti. Medipol Üniversitesi, Büyükkonuk Belediyesi ve Büyükkonuk Eko Turizm Derneği işbirliğiyle 18-22 Temmuz tarihleri arasında Merit Cyprus Garden Oteli’nde gerçekleştirilen çalıtayın açılış konuşmalarını Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Yrd. Doç Dr. Pelin Karaçar yaptı. Neolotik yerleşim ve kerpiç kullanımı konulu sunumların yapıldığı çalıştayda tasarım eğitiminde deneyime dayalı ve üretime yönelik alan çalışması hedeflendi. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakülte Dekanlığı, KKTC Büyükkonuk Belediyesi, projenin devamlılığını sağlamak için görüş birliğine vardı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:18