Medipol öğrencileri, Sağlık Sistemi ve Ebelik Sempozyumu’na katıldı

25.04.2016

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ebelik Bölümü öğrencileri, Ebeler Haftası dolayısıyla düzenlenen Sağlık Sistemi ve Ebelik Sempozyumu’na katıldı.

06bcd195-e130-465a-a6e6-13a3568683a1-Ebelik_Sempozyumu.jpg

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ebelik Bölümü öğrencileri, Ebeler Haftası dolayısıyla İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen Sağlık Sistemi ve Ebelik Sempozyumu’na katıldı. Yoğun katılımın olduğu sempozyumda Türkiye’de üreme sağlığı ve ebelik öğrencilerinin klinik uygulamalarda karşılaştıkları sorunlar ele alındı. Sempozyumda Türkiye’de sezaryen oranlarının dünya ortalamasının üzerinde olduğu vurgulanırken, bunun en önemli sebeplerinin isteğe bağlı sezaryen olma durumu ve ebelik hizmetlerindeki yetersizlik olduğu belirtildi. Ebelik öğrencilerinin öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dökmekte sıkıntıların yaşandığının vurgulandığı sempozyumda, öğrenci sayısının fazla olmasına rağmen hoca sayısındaki yetersizlik, mevcut problemlerin sebebi olarak gösterildi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 13:13