Medipol, ressam Hatice Ünver Tokaç’ın ilk sergisine ev sahipliği yapıyor

05.07.2011

Medipol, ressam Hatice Ünver Tokaç’ın ilk sergisine ev sahipliği yapıyor

İstanbul Medipol Üniversitesi, ressam Hatice Ünver Tokaç’ın ilk sergisine ev sahipliği yapıyor. Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mahmut Tokaç’ın ablası Hatice Ünver Tokaç’ın 1970’lerden beri ürettiği resimlerden oluşan küçük bir seçki, fuayede sanatseverlerin ilgisine sunuldu. 12 parça yağlıboya tablodan oluşan sergi, yaz boyunca ücretsiz olarak gezilebilecek.

Hatice Ünver Tokaç

19 Mayıs Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümünden 1982 yılında mezun oldu. Heykel bölümünde yan dal yaptı. 22 yıl çeşitli illerde resim öğretmenliği yaptı. Resim, grafik ve karikatür üzerine deneme ve çalışmalarda bulunduğu bir atölyesi bulunan sanatçı, resimlerinde iç dünyasını yansıtmayı, doğa ve insan figürlerini kullanmayı seviyor.

Son Güncelleme Tarihi: 31/03/2023 - 08:50