Medipol Sinirbilim Seminerleri başladı

07.10.2015

“Hücreden Davranışa; Medipol Sinirbilim Seminerleri”nin ilki Fransız felsefeci C. Malabou’nun “Plastikiyet” kavramı tartışması ile başladı.

c5d280f1-a03a-4b82-b229-0873ea654021-Sinirbilim_Konferansi_2015_5ekm.JPG

“Hücreden Davranışa; Medipol Sinirbilim Seminerleri” Medipol Üniversitesi’nde başladı. 5 Ekim’de start alan seminerler 28 hafta boyunca Pazartesi günleri saat 15.30’da Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü’nde yer alan REMER Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Sinirbilim alanında disiplinlerarası bir düşünme deneyimi oluşturmayı amaçlayan seminerlerin bu yılki ilk konuğu Fransız felsefeci C. Malabou'nun plastikiyet kavramı üzerine konuşmasıyla İstanbul Şehir Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Metin Demir oldu. Bu yılki teması “Plastik Beyin” olarak belirlenen seminerlerde sinir sisteminin gelişimi, nörorejenerasyon, nöral plastisite, öğrenme ve bellek gibi konular işlenecek. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu’nun organize ettiği seminerler, katılımcıların bakış açılarını genişletmeyi ve disiplinlerarası işbirliklerine zemin oluşturmayı amaçlıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:05