Ana içeriğe atla

Karahan: Mülteci krizinde uluslararası dayanışma şart

07.10.2015

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, Suriyeli mültecilere sadece Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülkelerin sahip çıktığını belirterek,..

s

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, TRT Türk ekranlarında yayınlanan Manşetten programının konuğu oldu. 2 Ekim Cuma günü yayınlanan programın sunucusu Feridun Erdoğral’ın sorularını yanıtlayan Karahan, Suriyeli mültecilerin sorunları, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığı ve Çin ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Suriye’deki iç savaştan kaçıp mülteci durumuna düşen Suriyelilerin durumunu değerlendiren Karahan, gelişmiş ülkelerin büyük bir imtihandan geçtiğini, Türkiye’nin 2,5 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaparak tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi. BM tarafından yayınlanan son rapora göre dünyadaki mültecilerin büyük bir kısmının Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan ülkeler tarafından sahiplenildiğini altını çizen Karahan, bunun sürdürülebilir olmadığını belirterek, bu konuda uluslararası bir dayanışmanın şart olduğunu söyledi.

“ENERJİ BAKANLARI ZİRVESİ, SAHRA ALTI BÖLGESİNE DİKKAT ÇEKTİ”

G20 bünyesinde gerçekleştirilen Enerji Bakanları Zirvesi’nin, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığında imza attığı anlamlı bir organizasyon olduğunun da altını çizen Karahan, bu vesileyle dünyada enerji yoksunu olan bölgelerdeki duruma dikkat çekildiğini belirtti. Karahan, Sahra Altı Afrika bölgesinde başta olmak üzere elektrik erişimi olmayan milyonlarca insanı odak alan bu yaklaşımın, Türkiye’nin altını çizdiği kapsayıcı büyüme ajandası ile de oldukça örtüştüğünü vurguladı.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:08