Medipol Üniversitesi, Alzheimer hastalarına umut olacak

13.07.2015

Alzheimer hastalarına umut olacak Alzheimer Araştırma Merkezi Medipol Üniversitesi bünyesinde kuruluyor. Türkiye’de bir ilk olacak merkezde, Alzheimer hastalığına neden olan genler ortaya çıkarılac..

665f1f4a-Kavacik_kampus(1).jpg

Medipol Üniversitesi bünyesinde kurulan ve Türkiye’de bu alanda bir ilk olan Alzheimer Araştırma Merkezi, tıp dünyası ve hastalar için umut olacak. Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hakan Cangül ve Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu’nun öncülüğünde kurulan Merkez, Alzheimer hastalığına neden olan genlerin ortaya çıkarılması için araştırmalar yapacak. Merkez, genlerin ortaya çıkarılmasından sonra Alzheimer hastalığı oluşumunun nedenlerine dair veriler toplayacak ve bu sayede yeni tedavi olanakları bulunabilecek. Özellikle ailevi ve erken yaşta ortaya çıkan Alzheimer hastalığı üzerine araştırmalar yapacak olan Merkezde beynimizin nasıl çalıştığına dair bilgiler de elde edilecek. Washington Üniversitesi bünyesinde kurulan Ulusal Deneme Ünitesi (Trial Unit) ile protokol imzalayacak olan Merkez, bu kapsamda yeni çıkan ve henüz piyasada bulunmayan ilaçlardan hastalar üzerinde faydalanabilecek. Alzheimer Araştırma Merkezi’nin Araştırma Bölümünün sorumluluğunu Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Cangül üstlenirken Klinik Bölümü sorumlusu ise Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu olacak.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:30