Medipol Üniversitesi Fotoğraf Yarışması

11.12.2012

Medipol Üniversitesi, “Bu Benim Üniversitem” isimli bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Mormani.com'un sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışma kapsamında, öğrenciler 15 Nisan’a kadar çektikleri foto..

860e22c192-FotografYarismasi.jpg

YARIŞMANIN AMACI: Yarışmanın amacı öğrencileri sanatsal ve kültürel aktivitelere özendirmek ve kampüs hayatını renklendirmektir.

SPONSOR: www.mormani.com

YARIŞMA KONULARI / KATEGORİLERİ
Kampüste Yaşam Kategorisi (KY): Üniversite Yerleşkelerindeki derslik, laboratuvar, yemekhane, yurt vb. tüm mekânlarda çekilen ve üniversite/kampüs yaşamını konu alan tüm fotoğrafların dâhil olduğu kategoridir.
Serbest Kategori (S): Üniversite kulüplerinin yerleşke dışındaki etkinlikleri ile insan, çevre, adalet, bilim, kültür vb. konu alan tüm fotoğraflar dahil olduğu kategoridir.

KATILIM KOŞULLARI:
•  Yarışmaya tüm Medipol Üniversitesi öğrencileri (yüksek lisans dâhil) katılabilir. Üniversite personeli yarışmaya katılamaz.
•  Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır.
• Adaylar yarışmaya birden fazla fotoğrafla katılabilir.
•  Fotoğraflar renkli ya da siyah beyaz teknikte olabilir.
• Fotoğrafın orijinal olması ve dijital ortamda değiştirilmemiş olması gerekmektedir.
•  Fotoğraflar, [email protected] adresine mail olarak gönderilecektir. Baskı alınmış fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
•  Fotoğraflar jpeg formatında 300 dpi çözünürlükte gönderilmelidir.
•  Fotoğrafların son 2 yıl içinde çekilmiş olması gerekmektedir.
•  Yarışmaya gönderilen fotoğraflar hiçbir yerde yayımlanmamış ve farklı bir yarışmadan ödül almamış olmalıdır.
•  Ödül kazansın ya da kazanmasın yayımlanan eserler için ayrıca bir telif ücreti ödenmez.
•  Fotoğraf gönderen adaylara kayıt numarası / rumuz bildirilecektir.
•  Yarışmaya katılacak adayların başvuru maillerinde aşağıda listelenen bilgileri bildirmeleri gerekir. Eksik bilgi ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRMELER
•  Yarışmaya gönderilen fotoğraflar bir ön seçici kurul tarafından incelenir ve kategori dışı fotoğraflar ön elemeye tabii tutulur.
•  Değerlendirmeler esnasında seçici kurul aday fotoğrafı gönderen eser sahibinin ismini görmez. Eserler kayıt numaraları ile değerlendirmeye alınır.

ÖDÜLLER
•  En İyi Fotoğraf Ödülü: Yarışma kategorilerinin birincileri arasında ikinci bir değerlendirme yapılarak bir tanesi En İyi Fotoğraf olarak seçilir.
•  Kategori Birinci, İkinci ve Üçüncülük Ödülleri: ‘Kampüste Yaşam’ ile ‘Serbest’ kategorilerinin her biri için Birinci, İkinci ve Üçüncülük ödülleri verilir.
•  Sergilemeye Değer Eserler/Mansiyon Ödülü: Herhangi bir dalda ödül alamamış ancak mükâfata değer fotoğraflara Mansiyon Ödülü verilir. Bu fotoğraflar yarışma sonrası açılacak sergide ve oluşturulacak katalogda yer alır.

YARIŞMA TAKVİMİ:
Yarışma Başlangıç Tarihi: İlan tarihi
Son Katılım Tarihi: 15 Nisan 2013
Değerlendirme Toplantısı: 29-30 Nisan 2013
Sonuç Bildirimi: 1 Mayıs 2013
Ödül Töreni ve Sergi: 7-8 Mayıs 2013 - Bilim Şenliği bünyesinde.

YARIŞMA SEKRETARYASI:
Sağlık Kültür ve Spor Dairesi