Ana içeriğe atla

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi medya ile buluştu

06.09.2011

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin tanıtıldığı basın toplantısına 30’u aşkın medya mensubu katıldı. Grand Hyatt Hotel’de düzenlenen toplantıda üniversitemizin yeni eğitim yılındaki v..

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin tanıtıldığı basın toplantısına 30’u aşkın medya mensubu katıldı. Grand Hyatt Hotel’de düzenlenen toplantıda üniversitemizin yeni eğitim yılındaki vizyonu anlatıldı.

Basın toplantısında Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Aydın’ın yanı sıra öğretim üyeleri Prof. Dr. Yücel Sayman, Prof. Dr. Nevzat Koç ve Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut söz aldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, ilk olarak geçtiğimiz akademik yılı değerlendirdi. Konuşmasında 382 öğrenci ile başladıkları ilk eğitim yılında yaptıkları faaliyetleri anlatan Aydın, önümüzdeki dönemde açılacak Bağcılar Medipol Hastanesi ve Kavacık Kampüsü ile Medipol’ün bir eğitim markası haline geleceğine inandığını söyledi. Medipol’ün sağlık bilimleri fakülteleriyle eğitime başlamasının sebeplerini anlatan Aydın, bu yıl eğitime açılan hukuk fakültesiyle sosyal bilimlere giriş yaptıklarını aktardı.

Ticari değil yoğun hukuk eğitimi



Bu yıl eğitime açılan Hukuk Fakültesi ile ilgili bilgileri ise Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Akif Aydın paylaştı. Dekan Aydın; Prof. Dr. Yücel Sayman, Prof. Dr. Nevzat Koç ve Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut gibi Türkiye hukuk alanının öncü isimlerinden oluşan güçlü bir akademik kadro ile başlangıç yaptıklarını söyledi. Hukuk Fakültesi’ne bu yıl 80 öğrenci kabul edeceklerini belirten Aydın, fakültenin ticari değil butik ve yoğun bir eğitim anlayışıyla kurulduğunu belirtti. Birebir eğitime ve aktif iletişime önem verdiklerini belirten Prof. Aydın, öğrencilerin yararlanabileceği yurt dışı değişim programları ve fakültedeki ücretsiz eğitim saatleriyle yabancı dillerini de geliştirmelerine verdikleri önemi vurguladı.

“Hukukun laboratuvarı” kuruluyor!

Aydın, konuşmasında, Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin özgün bir çalışması olan “Hukuk Laboratuvarı” uygulamasını da anlattı. Vatandaşların hukuki sorunlarının çözülmesi amacıyla başvurabilecekleri “Hukuk Laboratuvarı”nda akademisyenler sorunları öğrencilerle birlikte masaya yatıracak ve çözüm yolları arayacak. Aydın, “Hukuk Laboratuvarı”yla hem hukuk alanında objektif bir platform yaratacaklarını, hem de öğrencilerin profesyonel iş hayatına önemli katkılar sağlayacaklarını söyledi.

Toplantıda Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Yücel Sayman, Prof. Dr. Nevzat Koç ve Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut da eğitime katacakları yeniliklere değindi ve gündemde hukuk alanındaki tartışmalar hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Video haber için tıklayınız

Video haber için tıklayınız

Son Güncelleme Tarihi: 31/03/2023 - 08:51