‘Medya, boş zamanlarımızı işgal ediyor’

06.12.2017

Medipol Üniversitesinde düzenlenen ‘Medya ve Serbest Zaman’ başlıklı programa katılan iletişim profesörü Filiz Aydoğan Boschele, günümüzde insanların serbest zamanlarını nasıl değerlendireceğine me..

a34-f28f18f7bd44-filizbosche1.jpg

Medipol Üniversitesi Güney Kampüste gerçekleşen ‘Medya ve Serbest Zaman’ seminerine Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Filiz Aydoğan Boschele katıldı. Boschele, medyanın ürettiği içeriklerin kişisel değil kitlesel olduğunu ifade ederken medyanın kişilerin tercihlerine göre değil kendi çıkarlarına yönelik içerikler oluşturduğunu savundu. Günümüz toplumunda bireylerin boş zamanlarının medya tarafından adeta işgal edildiğini öne süren Boschele, kişilerin serbest zamanlarını nasıl değerlendireceğine medyanın karar verdiğini belirtirken medyanın kamuoyunu yönlendirici gücüne dikkat çekti.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:38