Ana içeriğe atla

Mimarlık öğrencileri Reşadiye’yi restore edecek

14.03.2018

Muğla’nın Datça İlçesi Reşadiye Mahallesindeki kültür varlıkları, Medipol öğrencilerinin yaptığı restorasyon ve rölöve çalışmaları ile belgelenecek.

d

Muğla’nın Datça ilçesinde geçen yıl 21 Temmuz’da meydana gelen Gökova Depremi'nden en fazla etkilenen Reşadiye’nin tescilli taş evleri, Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin restorasyon ve rölöve çalışmalarıyla belgelenecek. Medipol Üniversitesi ile Datça Belediyesi arasında hazırlanan protokol çerçevesinde, 3. sınıfta okuyan 60 öğrenci 6 gün boyunca depremde hasar gören binalar üzerinde incelemelerde bulundu. ‘Rölöve restorasyon’ dersi kapsamında, zarar gören binaların hasar tespit belgeleme çalışmalarını ve rölöve restorasyon projelerini yapacak olan öğrenciler, buradaki çalışmalarını tamamladıktan sonra onarım önerilerini içeren çalışmalarını rapor halinde ilgili kurumlara iletecek.

BÜTÜNCÜL YAPININ KORUNMASI HEDEFLENİYOR

Öğrenci çalışmaları hakkında bilgi veren Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Benli, depremde hasar gören 18 tescilli bina üzerinde rölöve ve restorasyon çalışması yapacaklarını açıkladı. Benli, bu projeyle tescilli kültür varlıklarının doğru şekilde onarılmasını ve bölgenin bütüncül yapısını korumayı hedeflediklerini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 11:15