Müdok: Bilimin meydana getirdiği yasal boşlukların kanunlaştırılması gerekir

26.05.2015

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tangül Müdok, Marmara Üniversitesinde verdiği biyohukuk konulu konferansta, gelişen bilimle birlikte meydana gelen yasal boşl..

357f7b47f19-Tangul_Mudok_Biyohukuk_Konferans.JPG

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tangül Müdok, Marmara Üniversitesinde “Kimerizm, Yaşam Bilimlerinden-BioHukuk, Genetik Adalete” başlıklı bir konuşma yaptı. 21 Mayıs 2015 tarihinde yaptığı konuşmada Müdok, yaşam bilimleri ile hukuku bir araya getiren biyohukuk kavramının Türkiye’de ilk kez Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Yücel Sayman önderliğinde tartışıldığını söyledi. Biyohukuk teriminin biyolojik terminolojisinin hukukçular tarafından öğrenilmesinin, hukuksal terminolojisinin ise yaşam bilimciler tarafından öğrenilmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirten Müdok, gelişen bilimle birlikte meydana gelen yasal boşlukların kanunlaştırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. Müdok ayrıca, Medipol Üniversitesinin akademisyenliğe, bilime ve yaratıcılığa farklı bir perspektifle, yeni dünya düzeni içerisinden baktığını söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:31