Öğretim üyelerimiz, son cerrahi teknolojileri yerinde inceledi

18.09.2015

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, robotik cerrahi ve lazer teknolojileri hakkındaki son gelişmeleri incelemek için Almanya’nın Marburg Philipps Üniversitesi’nde düzenlenen 16. Ulu..

Tip_Fakultesi_Robotik_Cerrahi.JPG

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı’nda görevli öğretim üyeleri, Almanya’nın Marburg Philipps Üniversitesi’nde düzenlenen 16. Uluslararası Lazer ve 4. Ağız İçi Yaklaşımlı Robotik Cerrahi kurslarına katıldı. 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 2 farklı kursa, Prof. Dr. İlknur Haberal Can, Doç. Dr. Burak Ömür Çakır, Yrd. Doç. Dr. Raşit Cevizci ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Evcimik’in de aralarında olduğu Medipol Üniversitesi öğretim üyeleri de katıldı. Robotik cerrahi konusunda son teknolojik gelişmeleri yakından gören akademisyenler, hastaya dokunmadan uzaktan kumanda ile küçük kesiler açarak yapılabilen operasyonları yerinde inceledi. Medipol ekibi, Robotik cerrahi uygulamaları ile kumanda masasına oturan bir cerrahın, yakın bir zaman içerisinde binlerce kilometre uzaklıktaki bir cerrahi operasyonu kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 16:02