Ana içeriğe atla

Okumuş: Aromaterapi gebelik ve doğum stresini azaltıyor

10.11.2015

Medipol Üniversitesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş, kadınların gebelik ve doğum sırasında yaşadıkları stres ve kaygı sorunlarının 6000 yıllık tedavi yönetimi olan aromatera..

ff19a-Izmir_Kongre_Aromaterapi.jpg

Medipol Üniversitesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş, “2. Uluslararası Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğitimciliği Kongresi”nde “Aromaterapi” konulu bir konuşma yaptı. 5-7 Kasım 2015 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen kongrede Okumuş; Mısır, Çin, Mezopotamya ve Hindistan gibi birçok eski medeniyetin 6000 yıldır kullandığı aromaterapi tedavisini uygulamalı olarak anlattı. Okumuş, bitkilerden doğal olarak elde edilen esansiyel yağların kullanılarak tedavide uygulandığı aromaterapinin gebelik ve doğum esnasında stresi azalttığını belirtti.

“Sezaryenin en büyük sebebi doğum korkusu”

Okumuş, kongrede ayrıca, 2012-2015 yılları arasında Medipol Üniversitesi Hastanesi bünyesinde yürüttüğü “Doğuma Hazırlık Eğitimi”ne katılan primipar gebelerin doğum sonuçlarını sundu. Türkiye’nin dünyada sezaryen oranı en yüksek ülkelerden biri olduğunu ifade eden Okumuş, sezaryenin en büyük sebebinin doğum korkusu olduğunu söyledi. Okumuş, yaptıkları araştırmalar neticesinde “Doğuma Hazırlık Eğitimi” alan gebelerin sezaryen oranının, eğitim almayan gebelere göre daha az olduğunu belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 11:30