Özipek, 1 Kasım Seçimlerini değerlendirdi

09.11.2015

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, 7 Haziran seçimi sonrası Türkiye’de gelişen şiddet ortamının toplumda “fetret devri algısı” oluş..

Medipol_Siyaset_Konusmalari_Bekir_Berat_Ozipek.JPG

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, “Medipol Üniversitesi Siyaset Konuşmaları”nın ilk söyleşisinde konuştu. Kavacık Kampüsünde düzenlenen söyleşiye akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. 1 Kasım 2015 seçimlerinin genel değerlendirmesinin yapıldığı söyleşide Özipek, seçim öncesi ve sonrasındaki atmosferi analiz etti. AK Parti’yi iktidara taşıyan birçok gerekçenin olduğunu ifade eden Özipek, bunlardan en önemlisinin 7 Haziran Seçimleri sonrasında meydana gelen şiddet olayların toplumda oluşturduğu “fetret devri algısı” olduğunu söyledi. Özipek, 7 Haziran seçimi sonrası gelişen şiddet olaylarının seçmenin tercihlerini etkilediğini, bu ortamda AK Parti’nin tek başına iktidara geldiğini belirtti. 1 Kasım seçimi sonrası görüşlerini de aktaran Özipek, Türkiye siyasetinde ciddi bir yumuşama olması gerektiğini ifade etti. İlk konuğunun Prof. Dr. Bekir Berat Özipek olduğu Medipol Üniversitesi Siyaset Konuşmaları, farklı konukların konuşmalarıyla gelecek haftalarda düzenli olarak devam edecek.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 11:33