Ana içeriğe atla

Prof. Alkin: Türkiye çok başarılı bir G20 Dönem Başkanlığı yürütüyor

04.09.2015

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, NTV’de konuk olduğu Ekonomi Notları programında Türkiye’nin çok başarılı bir G20 dönem başkanlığı yü..

3b36dc5-NTV_Ekonomi_Notlari_Kerem_Alkin.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, NTV ekranlarında yayınlanan Ekonomi Notları programının konuğu oldu. Gökay Otyam’ın sorularını yanıtlayan Alkin, Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığı ve Ağustos ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Alkin, Washington ziyareti esnasında katıldığı bir toplantıda, daha önce G20 Dönem Başkanlığı yapmış ülke liderlerinin ve önemli isimlerin, Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığını takdir ettiklerini söylediklerini aktardı. Türkiye’nin son günlerde yaşadığı terör olaylarıyla meydana gelen olumsuz havanın Batı’da iş ve siyaset camiasına yansımadığını kaydeden Alkin, Türkiye’nin hala mega projeler inşa etmeye devam eden bir ülke olarak konuşulduğunu belirtti. Batı’daki önemli isimlerin, Türkiye’nin Dönem Başkanlığı boyunca G20’nin çıtasını yükselttiğini söylediklerinin altını çizen Alkin, Türkiye’nin KOBİ’leri G20’nin gündemine taşıyarak bu alanda bir ilki başardığını belirtti.

“İNSANLARIN YAŞAM STANDARTLARINDA ERİME VAR”
Türkiye’nin ağustos ayı enflasyon rakamlarını da değerlendiren Alkin şöyle konuştu: “Türkiye’deki iş çevreleri, dünya ile rekabet edebilmek için çalışanlarına son 5 yıl içerisinde zam yapmadıysa ve vatandaşlarımız son 5 yıldır aynı maaşla çalışıyorsa, bu durum vatandaşların yaşam standartlarında gerilemeye neden oluyor. Bu da ekonomiye tüketim yavaşlaması olarak yansıyor. Vatandaşlar sürekli nereden tasarruf edelim diye düşünüyor. Bu da ekonomideki aktiviteyi durduruyor.”

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 08:58