Dr. Erten, Dünya Yeşil Bina Konseyi’nin danışma kurulu üyesi oldu

04.09.2015

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, yapı sektörünün yeşil dönüşümü için çalışmalar yapan Dünya Yeşil Bina Konseyi (WGBC)’nin d..

-a2ed-991c61dedf10-Duygu_Erten.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, yapı sektörünün yeşil dönüşümüne öncülük etmek ve binaların insan sağlığına uygun yapılabilmeleri için çalışmalar yapmak üzere 1999 yılında kurulan Dünya Yeşil Bina Konseyi (WGBC)’nin danışma kurulu üyesi oldu. Daha önceki yıllarda WGBC’nin “Yeşil Bina Sertifikalarında Sosyo-Ekonomik Faktörler Çalışmaları” komitesinde görev yapan Erten, danışma kurulu üyesi olarak yılda 4 kez Konsey’in Conference Call toplantılarına, 1 kez de Greenbuild konferansına katılacak. 1999 yılında ABD, İngiltere, Rusya, Avustralya, Kanada, Japonya, İspanya, İtalya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin liderliğinde kurulan WGBC, hem kamu politikalarını etkileyerek hem de bu alanda yayınlar çıkararak yapı sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 08:59