Prof. Alp Diyarbakır ve Mardin’de öğrencilerle buluştu

22.03.2016

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Diyarbakır ve Mardin’de öğrencilerle bir araya gelen Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Alp, gençlerin h..

0b2ee-2e3a-4893-b134-a00de25

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Alp, TÜBİTAK’ın düzenlediği Bilim Söyleşileri kapsamında Diyarbakır Fen ve Mardin Midyat Aziz Önen Anadolu Liselerindeki öğrencilerle buluştu. Bölgede yaşanan terör eylemlerine rağmen programlarını iptal etmeyen Alp, konferanslarında her şeyin temelinde eğitimin olduğunu vurguladı. İlk ve ortaokulu Mardin’de, liseyi Diyarbakır’da, lisans ve doktora eğitimlerini ise İngiltere’de tamamlayan Alp, bu noktada kendi tecrübelerini de aktardı. Alp, bugünün Türkiye’sinde gençlerin elinde birçok fırsatlar olduğunu vurguladı. Başarıya giden yolda gençlerin yapması gereken hususların üzerinde duran Alp, gençlerin heyecanlarını ve ilham dünyalarını teşvik etmemiz gerektiğini söyledi. Öğrencilerin kendilerine güvenmelerini noktasında telkinler veren Prof. Alp, gelişen bilim anlayışında İslam düşünürlerinin ve Doğu medeniyetlerinin büyük katkıları olduğunun altını çizdi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:17