Prof. Heper: Uzun yıllar Atatürk'e duygusal yaklaştık

23.03.2016

Medipol Üniversitesi’nde konuşan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Metin Heper, uzun yıllar Atatürk’ü duygusal olarak ele aldığımızı söyledi. Heper, bugün yaşasaydı Atatürk’ün Kemalizm’e rağbet etmeyeceğin..

-4cb0-ad6f-dc2b713bc294-Metin_Heper_Ataturk_Konferansi.JPG

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Metin Heper, Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen “Atatürk’ün Atatürkçülüğü” adlı seminerde, uzun yıllar boyunca Atatürk’ü duygusal olarak ele aldığımızı, ardından ise Atatürkçülüğü bir kültür devrimi olarak anladığımızı söyledi. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün 23 Mart 2016 Çarşamba günü Kavacık Kampüsünde düzenlediği seminere öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Bugün yaşasaydı Atatürk’ün Kemalizm’e rağbet etmeyeceğini savunan Heper, Atatürk’ün gelecek nesillerin kendisini taklit etmemesini istediğini söyledi. Heper, Atatürk’ün bizim ne düşüneceğimizi değil, nasıl düşüneceğimizi öğütlediğini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:16