Prof. Alp gençlerle buluştu

16.10.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Alp, Türkiye’nin dört bir yanından öğrencileri buluşturan ‘Gençlik Kampı’nda lise öğrencileriyle bir araya geldi.

dd

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Alp Kastamonu, Manisa, Mersin, Mardin ve İstanbul’da düzenlenen etkinliklere katıldı. Prof. Alp ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kastamonu, Manisa ve Mersin’de düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından lise öğrencilerini buluşturan ‘Gençlik Kampları’nda konuşmalar gerçekleştirdi. “Medeniyetimizde Bilim ve Teknoloji” başlıklı sunumunda Batılı tarihçilerin bilimi Yunanlıların başlattığını iddia ettiklerini kaydeden Alp, gerçekte ise bilimin kaynağının Mezopotamya bölgesi olduğunu söyledi. Alp, Mardin’de ise Artuklu Üniversitesi ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi iş birliğiyle düzenlenen ‘İslam Medeniyetinin Geleceği Çalıştayı’nda bir konuşma yapı. Alp burada yaptığı konuşmada ise İslam medeniyetinin dün olduğu gibi gelecekte de bilime ve insanlığa büyük katkı sunacağını ifade etti. Alp son olarak İstanbul’da Birlik Vakfı tarafından organize edilen ve akademisyenlerin katıldığı konferansta ‘Kişisel Ahlak ve Eğitim Felsefesi’ üzerine bir sunum yaptı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 16:10