Prof. Aydın ve Prof. Alkin, Habertürk’ün konuğu oldu

10.07.2015

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ile İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Habertürk TV’de yayınlanan Yolun Başındayken ..

c-dfc9a17295b8-haberturk_TV_KeremAlkin_MAkifAydin_Program_Konugu.jpg

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ile İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Habertürk TV’de yayınlanan ve Görkem İldaş’ın hazırlayıp sunduğu Yolun Başındayken programının konuğu oldu. Programdaki konuşmasında, Türkiye’de yabancı dil bilen hukukçu sayısının istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Hukuk Fakültesi Dekanı Aydın, Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren 1 yılı hazırlık eğitimi olmak üzere diğer 4 yılında yüzde 30 İngilizce ile eğitim vereceğini söyledi. Hukuk fakültelerinden mezun olanların istihdam alanının çok geniş olduğunu ifade eden Aydın, bir hukuk fakültesi mezununun sadece savcı veya avukat olmadığını, kamu kuruluşları ve özel sektörde çok geniş iş imkânlarına sahip olduğunu söyledi. Aydın ayrıca, Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde verilen Sağlık Hukuku Yüksek Lisans ve Doktora Programlarından bahsetti. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Kerem Alkin ise Medipol Üniversitesi’nde fakülte olarak bu yıl ilk öğrencilerini kabul edeceklerini söyledi. Türkiye’de 100 bin ile 120 bin firmanın ithalat ve ihracatla uğraştığını ifade eden Alkin, Türkiye’nin yabancı dil bilen ve alanında uzman ekonomi, finans ve işletme mezunlarına ihtiyacının olduğunu söyledi. Alkın bu sene ilk öğrencilerini kabul edecek olan Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’nin Türkiye’de eksikliği hissedilen bu alanlardaki uzmanları yetiştireceğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:34