Prof. Kılıç REMER’i anlattı

20.03.2014

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç Geleneksel Perşembe toplantıları kapsamında bir konuşma yaptı. Kılıç, kısa adı “REMER” olan Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi’..

-41b4-8482-db14422ccb1e-REMERMedipol.jpg

Konuşmasının başında “Neden araştırma merkezlerine ihtiyacımız var?” diye soran Kılıç, böbrek yetmezliği hastalığı üzerinden bilimsel verilerin araştırılması ve sonuçlarının tıbba uyarlanmasının, tıp alanında doğru ilaçların bulunması ve tedavi sürecindeki önemini anlattı. Gene erişkinlerde sürekli olarak bir sinir hücre üretiminin söz konusu olduğunu kaydeden Kılıç, bu durumun yaşamımızı çok ciddi şekilde etkilediğini, basit fare deneyleri ile sinir hücre üretiminin saptanabildiğini anlattı. Kılıç, araştırma merkezlerinin, bilimsel çalışma imkânı ve çıktıları açısından üniversitelerin dünya sıralamasındaki başarı grafiğini etkileyen en önemli kriterlerden olduğunu da vurguladı.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 11:04