Psikolog Dinç’ten ruh sağlığını koruma önerileri

04.11.2015

Uzman Klinik Psikolog Mehmet Dinç Medipol Üniversitesi’nde verdiği seminerde, ruh sağlığını korumak için birey tarafından yapılması gerekenleri anlattı.

740b0b77140-Mehmet_Dinc_Ruh_Sagligi.JPG

Uzman Klinik Psikolog Mehmet Dinç, Medipol Üniversitesi’nde “Ruh Sağlığını Korumak” konulu bir seminer verdi. 3 Kasım 2015 tarihinde Kavacık Kampüsü’nde yapılan seminerde Dinç, dünyada en yaygın beş hastalıktan birinin depresyon olduğunu ve hastalığın her geçen gün yaygınlaştığını söyledi. Bireyin hayatına anlam yüklemesi gerektiğini ifade eden Dinç, “Ben hayatıma ne anlam kattım?” diyerek bireyin kendisini sorgulaması gerektiğini belirtti. Bireyin ruh sağlığını koruması için neler yapması gerektiğini de anlatan Dinç, bireyin küçük dokunuşlarla yaşamını keyifli hale getirmesini, yapacağı işleri ertelememesini ve düş kurmayı bırakmaması gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 11:54