Ana içeriğe atla

Rektör Aydın: Tematik bir üniversite değiliz

12.09.2018

Best FM’de yayınlanan ‘Konuşan Türkiye’ programına konuk olan Rektör Aydın, İstanbul Medipol Üniversitesinin tematik bir üniversite olmadığını, 176 farklı diploma programında eğitim verdiklerini sö..

cd2d6412-sabahattin_

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, BEST FM’de yayınlanan ‘Konuşan Türkiye’ programına katıldı. Ufuk Karcı’nın sunduğu programda soruları yanıtlayan Rektör Aydın, üniversitelerin misyonlarının başında bilgi ve bilim üretmek geldiğini, İstanbul Medipol Üniversitesinin de bu doğrultuda adımlar attığını söyledi. Medipol’ün tematik bir üniversite olmadığını kaydeden Prof. Aydın şöyle devam etti: “İstanbul Medipol Üniversitesi kuruluşunda sağlık temasıyla ön plana çıktı ve Türkiye’de birden fazla tıp fakültesi olan tek vakıf üniversitesi. Türkiye’de sağlık alanında oldukça önde olduğumuz doğru ancak güzel sanatlardan hukuka, mühendislikten iletişime 176 farklı diploma programında eğitim veriyoruz. Sağlık hizmeti sadece doktorlukla kaim bir hizmet değil, bir takım hizmetidir. Bir hastalığın teşhis ve tedavi edilmesinde onlarca meslek devreye giriyor. Bu yüzden bütün meslek gruplarının iyi yetiştirilmesi ve kaliteli eğitim alması gerekir. YÖK’ün de destek verdiği tematik üniversite mantığında yönetmek daha kolay. Amacınız sadece meslek erbabı yetiştirmekse bu doğru bir yoldur. Üniversitelerin misyonunun başında var olan bilgiyi öğrenciye aktarmak değil bilgi ve bilim üretmek gelir. Bilim üretmek ise multidisipliner çalışmalarla mümkün olur. Medipol’den örnek vermek gerekirse bünyemizde araştırma alt yapısı çok yüksek laboratuvarlar mevcut. Bu araştırma laboratuvarları tıp temel bilimleri için gibi görünse de burada çalışan en önemli ikinci aktörlerimiz mühendis arkadaşlarımız. Mühendislikle tıbbı bir araya getiremezseniz tıpta inovasyon yapamazsınız. Bu anlamda çok alanlı çalışmalarla bilim üretmek için elinize fırsat geçiyor. Bu yönüyle tematik bir üniversite değiliz.”

AYDIN: BÜYÜYEN DEĞİL GELİŞEN ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ

Medipol’ün kuruluşundan bugüne geçen 9 yılda vakıf üniversiteleri arasında en hızlı büyüyen vakıf üniversitesi olduğunu belirten Rektör Aydın, gelecek yıldan itibaren ise en fazla ve en hızlı gelişen üniversite olmayı hedeflediklerini söyledi. Medipol’ün bundan sonra çok fazla yeni bölüm açmayacağı bilgisini de veren Aydın şöyle devam etti: “Bundan sonraki hedefimiz gelişen üniversite olmak. Medipol, bundan sonra çok fazla yeni bölüm açmayacak. Akredite olmayan programlarımızı hızlı bir şekilde ulusal ve uluslararası alanda akredite ettireceğiz. İkinci olarak üniversite-sanayi iş birliği danışmanlıkları konusunda hızlı bir gelişme gösteriyoruz ve devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl için en büyük beklentim ‘girişimci üniversiteler’ listesine girmek. Özetlemek gerekirse Medipol bundan sonra öğrenci eğitimi konusunda kalite yükseltmeye yönelik çalışmalar yapacak ama esas olarak üniversitenin diğer misyonlarını tamamlayıcı çalışmalarıyla ön plana çıkacak.”

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:10