Ana içeriğe atla

Rektör Vekili Ceran, ‘TEKNOFEST 2021’in tanıtım toplantısına katıldı Medipol Üniversitesi Haberler Rektör Vekili Ceran, ‘TEKNOFEST 2021’in tanıtım toplantısına katıldı

03.02.2021

TEKNOFEST heyecanı yeniden başladı. İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Ceran, akademik paydaşı olduğumuz ‘TEKNOFEST 2021’in tanıtım toplantısına katıldı.

teknofest-cf2aa73e-49b0-4be9-8f20-207d7de97423.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesinin akademik paydaşları arasında yer aldığı TEKNOFEST; Türkiye Teknoloji Takımı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, kamu kurumları, medya kuruluşları, üniversiteler ve teknoloji şirketi 67 paydaş kurumla birlikte 21-26 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek. Bu yıl 4.sü gerçekleştirilecek olan teknoloji festivalinin tanıtım toplantısı, etkinliğin icra edileceği Atatürk Havalimanında yapıldı. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar başta olmak üzere paydaş kurumların üst düzey yetkilileri katıldı. Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, bugüne dek festivale 10 milyon liradan fazla maddi destek verdiklerini, 6 milyon TL’den fazla ödülü yarışmacılara sunduklarını söyledi. Selçuk Bayraktar ise bir hayalle başlayan TEKNOFEST yolcuğunun artık dünya çapında büyük bir organizasyona dönüştüğünü kaydetti. Bayraktar, “Bizler her zaman asıl kıymetin insan olduğuna inandık. Milli teknoloji hamlesini bu yüzyıldan alıp geleceğe taşıyacak en önemli unsur, nitelikli ve yetişmiş insan kaynağımız olacak. Milli Teknoloji Hamlesi, bilimsel ve teknolojik gelişmelerdeki tekelleşmeye karşı bir duruş ve güçlü bir itiraz” dedi. Toplantıda İstanbul Medipol Üniversitesini temsil eden Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Ceran, TEKNOFEST’in ilk yıldan itibaren paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Festivalin ülkemizin teknoloji ve bilim yolculuğunda önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Prof. Ceran, bu önemli organizasyonu her zaman destekleyeceklerini söyledi. Ceran, genç beyinlerin milli teknoloji üretme ve geliştirmeleri noktasında teknoloji yarışmalarının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Bu yıl TEKNOFEST yarışmalarına ilkokuldan lisansüstü seviyesine kadar nitelikli binlerce gencimiz katılabilecek. Son başvuru tarihi ise 28 Şubat. Detaylı bilgiler teknofest.org’da.

Son Güncelleme Tarihi: 04/01/2023 - 09:19