Rızalar: Ameliyat öncesi aç ve susuz bekletilen hastalar geç iyileşiyor

20.11.2015

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selda Rızalar, ameliyattan önce uzun süre aç ve susuz bekletilen hastaların, operasyon sonrası iyileş..

428-8dda-db8426eae789-Rizalar_Dalaman_Kongre.jpg

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selda Rızalar, 9. Ulusal Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireliği Kongresi’nde “Ameliyat Olan Hastaların Açlık ve Susuzluk Sürelerinin Belirlenmesi” konulu bir sözlü sunum yaptı. 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında Muğla, Dalaman’da gerçekleştirilen kongrede Rızalar, hastaların ameliyat öncesi uzun süre aç ve susuz bekletildiğini söyledi. Uzun süre aç ve susuz bekletilen hastalarda huzursuzluk, baş ağrısı, bulantı ve kan şekerinde düşmenin görüldüğünü ifade eden Rızalar, hastaları katı gıdalar için 6 saat, sıvılar için ise 2 saat bekletmenin yeterli olacağını belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:49