İş Sağlığı ve Güvenliği Paneli yapıldı

02.06.2016

Medipol Üniversitesi İş Salığı ve Güvenliği Bölümü ile İBB İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğünce “İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri” konulu bir panel gerçekleştirildi.

42c025aca49-Is_Guvenligi_Paneli.jpg

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezinde 1 Haziran 2016 günü düzenlenen panele, yerel yönetimlerin iş sağlığı ve güvenliği birimlerinin yanı sıra akademisyenler, iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri katıldı. Açılış konuşmasını Medipol Üniversitesi SHMYO Müdürü Doç. Dr. Hanefi Özbek’in yaptığı panelde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdoğan Kunter “Mesleki Solunum Hastalıkları” başlığıyla bir sunum yaptı. Hangi iş kollarında ne tür meslek hastalıklarının görüldüğünü anlatan Prof. Kunter, hastalıklardan korunma, teşhis ve tedavi süreçlerinden bahsetti. İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Öğr. Gör. Zekeriya Çelik ise dünyada ve ülkemizde yaşanan büyük endüstriyel felaketler ve bu felaketlerin önlenmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Çelik, bilirkişi olarak incelemiş olduğu bir kimya fabrikası yangınının bilirkişi raporunu da katılımcılarla paylaşarak yapılan hatalar ve çıkarılması gereken derslerle ilgili bilgiler verdi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:39