Ana içeriğe atla

Sağlığın liderleri Medipol’de buluştu

30.04.2015

Medipol Üniversitesi’nde bu yıl 2’ncisi düzenlenen Sağlık Yönetimi Zirvesi’ne sağlık sektörü ve akademik dünyadan önemli isimler katıldı.

73a48282d-2_sagligin_liderleri_zirvesi (1).jpg

Sağlık Yönetimi Zirvesi, 30 Nisan 2015 günü Medipol Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sağlığın liderlerinin buluştuğu zirvede Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Medipol Üniversitesi Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hacer Özgen Narcı’nın da aralarında olduğu çok sayıda isim konuşma yaptı. Zirvede açılış konuşmasını yapan Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Narcı, sağlıkta iyi niyetin yeterli olmadığını ayrıca istikrarlı ve başarılı olunması gerektiğini ifade etti. Narcı şöyle dedi: “Ülkemizde sağlık sektörü uzun yıllar boyunca durağan olageldi. Son 10 yılda ise büyük değişiklikler oldu. Elbette bu değişimler içinde olumlu gelişmeler kadar handikaplar da söz konusudur.” Dünyadaki her insanın sağlıklı bir ömür istediğini belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Kunter ise bu ihtiyacın kaos haline gelmesinin önünde profesyonel yöneticilerinin olduğunu söyledi.

Aydın: Günümüz tıbbında hekimler teknisyenliğe itiliyor

Prof. Narcı ve Prof. Kunter’den sonra söz alan Rektör Prof. Aydın, “Sağlık Sisteminin Değişimi” başlıklı bir konuşma yaptı. Sağlık sistemi anlayışının tarihsel seyrini başlıklar halinde anlatan Prof. Aydın şöyle devam etti: “İnsanlar sağlık sisteminden bugün de olağanüstülük bekliyor. Kesin bir şifa talep ediyor. ‘Tıbbın gücü bu kadardı, ne yapalım’ diyen insanlar bugün çok az. Herkes ‘Doktor yanlış tedavi uyguladı’ diyor. Bilhassa Batı tıbbı kutsanıyor. İnsanın acziyeti kabul edilmiyor. Bugünkü sistemde belki kahramansı tıptan uzaklaşıyoruz ama hekimler teknisyen tipine itiliyor. Günümüz tıbbında bu da bir başka tehlikedir.”

Rektör Aydın’ın konuşmasının ardından gün boyu süren oturumlara geçildi. Akademi dünyasından, sağlık sektöründen ve Sağlık Bakanlığı’ndan temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığı oturumlarda sağlık sistemi ve yönetimi hakkında görüşler dile getirildi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 11:35