Ana içeriğe atla

Sağlık Ekonomisi Eğitimi Çalıştayı Medipol’de yapıldı

30.03.2016

Sağlık Ekonomisi Eğitimi Çalıştayı, eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da aralarında olduğu ekonomi ve sağlık alanındaki uzmanların katılımıyla Medipol Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

a8a1-6e099050ef

Sağlık ve ekonomi alanındaki uzmanları bir araya getiren Sağlık Ekonomisi Eğitimi Çalıştayı Medipol Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 30 Mart 2016 günü Kavacık Kampüsünde yapılan çalıştayda eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak’ın da aralarında olduğu akademi, kamu ve özel sektör temsilcileri yer aldı. 3 oturum halinde yapılan çalıştayda Prof. Dr. Kerem Alkin’in oturum başkanlığında sağlık ekonomisi alanında uzmanlaşma ihtiyacı, Dr. Aydın Dörtok’un oturum başkanlığında sağlık ekonomisi alanında kurumlar arası süreçlerin etkinleştirilmesi, Doç. Dr. Hatice Karahan’ın oturum başkanlığında ise sağlık ekonomisi eğitimi içeriği konuları ele alındı.

“Sağlık, uluslararası ilişkilerde bir soft power unsuru”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, günümüzde sağlığın bireysel ve toplumsal bir hizmet olmaktan çıkarak sektörel bir hizmete dönüştüğünü söyledi. Sağlığın uluslararası ilişkilerde bir soft power (yumuşak güç) unsuru olduğunu ifade eden Aydın, bu anlamda sağlık ekonomisinin önemine vurgu yaptı. Aydın konuşmasında ayrıca, Medipol Üniversitesi’nin akademik anlamda bugün geldiği noktalara da değindi.

“Sağlık sistemini bir bütün olarak ele almak lazım”
Çalıştayda konuşan eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise sağlık ekonomisi alanındaki uzmanlaşmaya uzun zamandır ihtiyaç olduğunu söyledi. Sağlık sisteminin birbiriyle ilişkili çeşitli alanlardan oluştuğunu, bunların birbirinden ayırt edilemeyeceğini belirten Akdağ, sistemin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:10