Şakul: Uyuşturucu takip altına alınamıyor!

19.11.2015

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Şakul, çok kolay bir şekilde merdiven altı üretimi yapılabilen uyuşturucunun sağlık personeli ve kolluk kuvvetleri tarafından tak..

11d8db6877-ArzuSakul_Persem

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Şakul, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Sentetik Uyuşturucular” konulu bir konuşma yaptı. Şakul konuşmasında uyuşturucu maddelerin imalat-tüketim aşamalarını ve kullanan kişilerde oluşan zararlı sonuçlarını anlattı. Şakul günümüzde özellikle gençler tarafından kullanılan uyuşturucunun çeşitli moleküllerle sentezlenerek çok rahatlıkla üretilebildiğini, bu sebeple de sağlık personeli ve kolluk kuvvetleri tarafından takip edilemediğini söyledi. Uyuşturucunun tekstil ve kimya gibi sektörlerde kullanılan yasal maddelerden üretildiğini ifade eden Şakul, bu sebeple uyuşturucu imalatının çok rahatlıkla yapılabildiğini belirtti. İnternet üzerinden satılan ilaçların alınmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Şakul, bu ilaçların sahte olabileceğini ve kullanan kişilerde olumsuz etkilerinin görülebileceğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:51