Salim Al-Hassani, Medipol’de konferans verdi

08.12.2015

İngiltere Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Salim Al-Hassani, Medipol Üniversitesi’nde bir konferans verdi. “1001 İcat: İslam Medeniyetinin Kalıcı Mirası” isimli kitabın yazarı..

98c8-Al_Hassani_Medipol.JPG

İngiltere Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Kurumu Başkanı ve Manchester Üniversitesi Makine Mühendisliği Fahri Profesörü Salim Al-Hassani Medipol Üniversitesi’nde bir konferans verdi. Mühendislik bilimine önemli katkıları olan ve “1001 İcat: İslam Medeniyetinin Kalıcı Mirası” isimli kitabın yazarı Al-Hassani, dünyaca ünlü Müslüman bilim adamlarının medeniyete yaptıkları katkılar hakkında bilgiler verdi. Al-Hassani’nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu söz aldı. Prof. Kavranoğlu da Müslüman bilim insanlarının çalışmalarının Rönesans’a da zemin hazırladığını söyledi. Konferansı, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, fakülte dekanları ve öğretim üyelerinin de aralarında olduğu kalabalık bir topluluk izledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:15