Şengil, "İbn Batuta'nın Dünyası"nı anlattı

26.02.2015

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “İbn Batuta’nın Dünyası” başlıklı bir konuşma yaptı.

4b75be8e-aefb-4beb-b6fe-8b7f3fdd84b2-Haber_Ahmet_zeki.jpg

Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü’nde gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, öğretim üyeleri ve idari personel katıldı. ABD’li yazar Ross. E. Dunn’un “İbn Batuta’nın Dünyası” kitabı ile ilgili konuşan Şengil, İbn Batuta’nın Anadolu izlenimlerini ve gezip gördüğü yerlerle ilgili anılarını, yazarın kitapta bahsettiği ifadeler ışığında paylaştı. Şengil, kitabında ünlü seyyah İbni Batuta’nın izini sürdüğünü ifade ettiği yazarın, Batuta'nın kozmopilit kimliği üzerinde durduğunu anlattı. Şengil, yazarın İslam medeniyetinin sadece Müslüman toplumları değil tüm dünyayı etkilediği ifade ettiğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 14:35