Şensoy’un parkinson hastalığı tedavisi için geliştirdiği projeye COST desteği

01.02.2017

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Şensoy’un parkinson hastalığı tedavisi için geliştirdiği projesi Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği’nin (COST) desteğini almaya hak kazandı.

e1e-aee6-4c1f-8838-66d42866e1f1-Ozge_Sensoy.JPG

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Şensoy’un “Parkinson Hastalığının Tedavisinde Birden Fazla Reseptörü Hedefleyebilen Özgün Terapötik Moleküllerin Geliştirilmesi” başlıklı projesi Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği’nin (COST) desteğini almaya layık görüldü. Farklı disiplinlerden bilim adamlarının yer aldığı projenin araştırma ekibinde Medipol Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, Yrd. Doç. Dr. Bengi Ünal, Yrd. Doç. Dr. Bilal Ersen Kerman, Yrd. Doç. Dr. Neslihan Üstündağ Okur, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Kaya ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serdar Durdağı yer alıyor. Büyük bir bölümü Medipol Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek proje ile parkinson hastalığında kullanılabilecek, yan etkileri azaltılmış tedavi edici moleküllerin geliştirilmesi hedefleniyor. Geliştirilecek özgün moleküller ile parkinson hastalarının yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 16:06