“Silikon Vadisini başarılı kılan yatırımcılarıdır”

16.11.2017

Medipol Üniversitesinde gerçekleşen seminerde konuşan Başarsoft Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Dabanlı, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yer alan ve dünya teknolojisinin kalbi sayılan Silikon Vadisinin..

310-aaee-462e3f3ede2f-Basarsoft_Dabanli.

Coğrafi bilgi sistemleri ve akıllı harita uygulamaları üzerinde çalışmalar yapan Başarsoft’un Gelen Müdür Yardımcısı Ahmet Dabanlı, Medipol Üniversitesinde 5’incisi düzenlenen Mesleki Gelişim Seminerlerinde bir konuşma yaptı. Kavacık Kuzey Kampüste gerçekleşen seminerde Dabanlı, akıllı haritaların hayatımızdaki yerini ve gelecekteki önemini ele aldı. Akıllı haritaların görünmeyen altyapısında büyük emek ve işgücünün olduğunu belirten Dabanlı, bu haritalar sayesinde iş yönetimi verimliliğinin yüzde 25 oranında arttığını söyledi. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yer alan ve dünya teknolojisinin kalbi sayılan Silikon Vadisi hakkında da konuşan Dabanlı, Silikon Vadisinin zengin yatırımcıları sayesinde önemli işler başardığını vurguladı. Milyar dolarlık yatırımcıların 100 proje arasından 10 tanesine yatırıp yaptığını, bu yatırımlardan sadece birinin başarılı olduğunun altını çizen Dabanlı, Türkiye’de ise en küçük başarısızlığın ardından yatırımcı ile fikir sahibinin arasının bozulduğunu söyledi. Güvenilirliğin iş yapmak için çok önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Dabanlı, hayatta karşılaşılan problemlerin ise kişi için bir iş kapısı olabileceğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:53