Ana içeriğe atla

TBMM ve Medipol Üniversitesi arasında protokol imzalandı

30.04.2014

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı ile İstanbul Medipol Üniversitesi arasında sağlık hizmeti alımında protokol imzalandı.

2-e338-4d5a-a3ed-e5135b5e7fba-TBMM_protokol.jpg

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı ile İstanbul Medipol Üniversitesi arasında sağlık hizmeti alımında protokol imzalandı.

TBMM'de, sağlık yardımından yararlanan milletvekillerinin muayene ve tedavi edilmeleri ile ilgili Gazi, Hacettepe Ege, Akdeniz, Gaziantep Üniversitelerinin ardından İstanbul Medipol Üniversitesi ile TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı arasında, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ve İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın tarafından protokol imzalandı.

TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu burada yaptığı konuşmada, çeşitli üniversiteler ile sağlık alanında iş birliği protokolleri imzaladıklarını hatırlatarak, milletvekillerinin sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanabilmesi amacıyla bu protokolleri imzaladıklarını söyledi.

Üniversitelerle yapılan protokollerin her iki tarafın menfaatine olan protokoller olduğunu ifade eden Neziroğlu, hem daha nitelikli bir sağlık hizmeti almayı hem de bunu çok daha uygun mali şartlarda almayı umut ettiklerini söyledi. Neziroğlu, "Önümüzdeki yıllarda sağlık harcamalarında bu bağlamda ciddi bir azalma bekliyoruz." diye konuştu.

İlk defa vakıf üniversitesi ile protokol imzaladıklarını belirten Neziroğlu, yapılan protokolün diğer vakıf üniversitelerine emsal teşkil edeceğini söyledi. Neziroğlu, arzu eden diğer üniversitelerden talep gelmesi halinde protokolleri imzalamaya devam edeceklerini kaydetti.

Üniversitelerle sağlık dışındaki alanlarda da işbirliği yaptıklarına değinen Neziroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Burası tabii ki yasama organıdır. Medipol Üniversitesi ile başta yasama faaliyetleri olmak üzere oradaki öğrencilerin gelip Meclis'i ziyaret etmeleri, buradaki yasama sürecini incelemeleri, burada bulunan arkadaşlarımızın gelen öğrencilere yasama, uluslararası ilişkiler, basın yayın ve halkla ilişkiler ve sanat tarihi konularında sunum yapmaları gibi alanlardaki işbirliğini daha da artırmayı arzu ediyoruz. Ayrıca bilimsel çalışmalarda da işbirliği yapmak istiyoruz."

Neziroğlu ayrıca protokol sürecinde desteği ve emeği geçen Türk Parlamenter Birliği'ne, Medipol Üniversitesi'ne, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi'ye ve diğer ilgililere teşekkür etti.

Rektör Aydın ise milletvekillerine ve emekli milletvekillerine hizmet etme yönünde vakıf üniversitesi olarak önderlik yapmış olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Medipol Üniversitesi'nin her ne kadar kökeni sağlık olarak bilinse de hukuk fakültelerinin Anayasa değişikliğinde öğrencilerinin bir kampanya yapıp üniversitedeki görüşleri toplayarak Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e bu görüşleri arz ettiklerini belirten Aydın, " Meclis'in kapılarının bu şekilde açık olmasından belki de ilk yararlanan üniversitelerden biri olduk. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından Neziroğlu ve Aydın karşılıklı olarak protokolü imzaladı. Daha sonra TBMM Genel Sekteri Neziroğlu, Rektör Aydın'a TBMM siluetli çini tabak, Rektör Aydın ise Neziroğlu'na çini tabak hediye etti.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 10:39