“Türkiye’de rasyonel bir seçmen sınıfı oluştu”

09.03.2017

Genar Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş, Medipol Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, 90’lar öncesinde Türkiye’de ideolojik bir seçmen tabanının bulunduğunu ancak kentleşmenin de artmasıyla son ..

_Aktas_Medipol.jpg

Genar Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ve Hukukçular Derneği Genel Başkanı Mehmet Sarı, Medipol Üniversitesinde düzenlenen panelde gündemdeki konuları değerlendirdi. Kavacık Güney Kampüsünde İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Büyükaslan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Panelde İhsan Aktaş, Türkiye’deki seçmenlerin son 20 yıldır daha rasyonel olarak oy kararı verdiklerini söyledi. 90’lar öncesinde seçmenlerin daha ideolojik tutumlara sahip olduğunu belirten Aktaş, bu değişimin yaşanmasında toplumdaki kentleşme oranının etkili olduğunu savundu. 1982 Anayasasının kodlarının bürokrasideki vesayette bulanabileceğini savunan Mehmet Sarı ise Anayasanın bir an önce değişmesi gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:53