Ana içeriğe atla

‘Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nde kazananlar belli oldu

15.05.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu iş birliğiyle düzenlenen “10. Uluslararası TRT Belgesel Günleri” kapsamında ödüller verildi. Törende Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin..

d

İstanbul Medipol Üniversitesi ve TRT iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası TRT Belgesel Günleri”, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. TRT’nin amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek amacıyla 2009 yılında başlattığı ve bu yıl 10. su gerçekleştirilen belgesel günlerinde 3 ayrı kategoride 9 film ödül sahibi oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın, “Hayat Nöbeti” filmiyle ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisi’nde dereceye giren Peyami Sefa Altıntaş’a, İletişim Fakültesi Dekanımız Doç. Dr. Ali Büyükaslan ise ‘Naatra (Bekleyen)’ filmiyle ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisi İstanbul Medipol Üniversitesi’ kategorisinde birinci olan Zeynep Altay’a ödülünü takdim etti.

38 FİLM FİNALE KALDI

İstanbul Medipol Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Belgesel Sinema ve Kurmaca- Karşılıklı Etkileşimler” paneliyle başlayan belgesel günlerine 79 ülkeden 624 film yarışmak için başvuru yaptı. 38 filmin finale kaldığı etkinlikte, ‘Ulusal Profesyonel Kategoride’ en iyi film ödülü “Sevan Bıçakçı: İstanbul’u Mücevhere Sığdıran Usta” adlı filmiyle Ümran Safter’in, ‘Uluslararası Kategori’de en iyi film ödülü “Unutulmuş Kıyı Zhalanash” adlı belgeseliyle Yönetmen Marcin Sauter’in, ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisi’nde ise en iyi film ödülü “Kurbağa Avcıları” belgeseliyle Batuhan Kurt’un oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ödüllerinde ise “Kazım” başlıklı belgeseliyle Dilek Kaya ‘Ulusal Profesyonel Kategoride’, “Her Şeyin Diğer Yanı” başlıklı belgeseliyle Mila Turajlıc ‘Uluslararası Kategori’de, Peyami Sefa Altıntaş ise “Hayat Nöbeti” filmiyle ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisi’nde ödül kazandı. ‘Ulusal Profesyonel Kategori’de “Başka Tren Gıdı Gıdı” adlı belgesel filmiyle Yasin Ali Türker, ‘Uluslararası Kategori’de de Florıs-Jan Van Luyn “Gayrimeşru: Danıel’in Hikayesi” başlıklı belgesiyle üçüncü oldu.

85 ÖĞRENCİMİZ GÖREV ALDI

Öte yandan 10-14 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen ’10. Uluslararası TRT Belgesel Günleri’nde İMÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Korhan Mavnacıoğlu koordinatörlüğünde 85 öğrencimiz görev aldı. 80 filmin 8 ayrı salonda gösterime girdiği belgesel günlerinde öğrencilerimiz dünyanın dört bir yanından gelen yönetmenlerle de bir araya gelme şansı yakaladı.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:58