Usul: Çin’in Avrupa yatırımları arttı

19.10.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin düzenlediği konferansta konuşan Dekan Prof. Usul, Çin’in Avrupa’ya yaptığı yatırımlarda büyük artış olduğunu söyledi. Usul, 2001..

-ali_resul_semin

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Resul Usul, Güney Kampüste düzenlenen “Çin’in ‘Kuşak ve Yol Projesi’nin Avrupa’ya Etkisi ve Avrupa Birliği’nin Reaksiyonu” başlıklı konferansta konuştu. Çin’in küresel bir aktör olarak Avrupa’ya ilgisinin arttığını kaydeden Usul, Avrupa’daki Çin yatırımlarında önceki yıllara oranla gözle görülür bir yükselme olduğunu söyledi. Bu nedenle Akdeniz’in dünya ticaretindeki öneminin arttığını ifade eden Usul, 2001’de Süveyş Kanalı’ndan geçip Akdeniz’e bırakılan yük oranının yüzde 34 iken 2016’da bunun yüzde 56 seviyesine geldiğini açıkladı. Çin konusunda Avrupa Birliği içerisinde görüş ayrılıklarının olduğunu da vurgulayan Usul, bazı Avrupa ülkelerinin Çin ile ilişkileri geliştirmek istediğini ancak birlik içinde buna mesafeli yaklaşan ülkelerin olduğunu kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 16:08