Yavuzer: Oyun, çocuğu özgürleştirir

10.12.2015

Medipol Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Yavuzer, çocuk gelişiminde önemli bir yeri olan oyunun, çocuğa toplumsal beceriler kazandırdığını ve onu özgürleştirdiğini s..

2-c18d587406aa-Yavuzer_Geleneksel_Persembe_Toplantisi.jpg

Medipol Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Oyun ve Resimleriyle Çocuğu Tanımak” başlıklı bir konuşma yaptı. Yavuzer konuşmasında, küçük yaştaki çocukların oyun oynamasının önemine değindi. Oyunun henüz beşikteyken başladığını ifade eden Yavuzer, çocuğun hiçbir şekilde göremeyeceği tecrübeleri oyun ortamında deneyimlediğini söyledi. Anne ve babaların çocuklarına oyun imkânları sunmaları gerektiğini belirten Yavuzer, oyun oynamanın çocuğa toplumsal beceriler kazandırdığını ve onu özgürleştirdiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:12