Down sendromlu bireyler Medipol’de bir araya geldi

14.04.2017

Mecidiyeköy’deki bir kafede çalışan down sendromlu bireyler Medipol Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu.

3-845d-845085defffb-Down_Sendrom_2017N

Medipol Üniversitesinde düzenlenen “Aramızda Bir Kromozomun Lafı Mı Olur?” etkinliğine Mecidiyeköy’deki Down Cafe’de çalışan down sendromlu bireyler, aileleri ve eğitmenleri katıldı. Sosyal Hizmet Kulübünün organizasyonuyla Kavacık Kuzey Yerleşkesinde gerçekleşen etkinlikte Down Cafe’nin kurucusu Saruhan Singen, kafenin down sendromlu bireylere iş olanağı sağladığını ve onların topluma entegre olmalarına yardımcı olduğunu söyledi. Etkinlikte konuşan bir anne, doğumdan sonra kızının down sendromlu olduğunu öğrenince hayatının yıkılacağını düşündüğünü ancak ardından kızının kendisine çok şey kazandırdığını dile getirdi. Kızının sevgi dolu bakışları sayesinde kendisinin kabuğunu kırdığını ifade eden anne, down sendromlu bir çocuğa sahip olmanın kutsal bir görev olduğunu söyledi. Down sendromlu bireylerin hayat hikâyelerini anlattıkları etkinlik konserle son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:27