Talip Alp: Bilimin kaynağı Mezopotamya’dır

07.02.2017

“İşleyen Zihinler Robotik Zirvesi”nde konuşan Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Alp, “Bilim tarihinin 6 bin yıllık bir serüveni var. Bu serüvenin kaynağı Mezopotamya’dır.” dedi.

36-ea6c94a32626-_MG_9599.JP

Geleceğin Bilimi Platformu üyesi Medipol Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği “İşleyen Zihinler Robotik Zirvesi” Kavacık Güney Yerleşkesinde gerçekleşti. Bugün yapılan zirveye İstanbul’un farklı liselerinden gelen bilime meraklı öğrenciler katıldı. Zirvenin açış konuşmasını yapan Medipol Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Talip Alp, bilimin kaynağının Mezopotamya coğrafyası olduğunu söyledi. Batılı tarihçilerin bilimi Yunanlıların başlattığını iddia ettiklerini dile getiren Alp, bunun doğru olmadığını, Yunanlıların tıbbı Mısırlılardan, alfabeyi ise Fenikelilerden aldığını belirtti. 2 oturumun yapıldığı zirvenin moderatörlüğünü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kocatürk üstlendi. İlk oturumda Güç Kardeşler Anadolu Lisesi öğrencisi Bahadır Köprübaşı “Bir Robot Nasıl Yapılır?”, Kabataş Erkek Anadolu Lisesi öğrencisi Anıl Mert Ar “Robotik Tank Projesi” ve Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Öğrencisi Can Erdoğan ise “FRC Robotik ve Türkiye’de STEM Eğitimi” konularını ele aldı. İkinci oturumda ise İTÜ Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Temeltaş “Otonom Robot Sistemleri” konusunu bilime meraklı liseli genç öğrencilere anlattı.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 16:02