Özipek ve Korkut 15 Temmuz’u Bosna Hersek’te anlattı

18.01.2017

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bekir Berat Özipek ve Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut, 15 Temmuz darbe girişimini Bosna Hersek’te anlattı.

302f407e-YEE_Medipol.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Vakfı işbirliğiyle Bosna-Hersek’te düzenlenen “Bütün Yönleriyle 15 Temmuz Darbe Girişimi” konulu panele Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Berat Özipek ile Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut konuşmacı olarak katıldı. Saraybosna Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesinde düzenlenen panelde Medipol Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Maarif Vakfı Balkan Koordinatörü Salih Sağır ve Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cennet Uslu da konuşmacı olarak yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde iki darbe ve üç muhtıra yaşadığını anımsatan Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, darbelerin gerekçe ve bahaneleri farklı olsa da insanlara yaşattığı kötülüğün değişmediğini söyledi. Özipek, “Türkiye'deki darbelerin ortak özelliği çevreden gelen siyasi iktidarlara karşı yapılmış olmasıdır. Bu iktidarlar daha çok alt sınıfın temsilcisidir. Bir anlamda bu sınıfı hedef alan darbelerdir” dedi. Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut ise “Cemaat denen bir yapı kendisini gizli bir şekilde örgütlerse ve bunu devleti ele geçirmeye yönelik bir çabaya dönüştürürse bu cemaatin dini bir vasfı kalmamış demektir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 16:11