Özipek: “Darbe bir ordunun kendi ülkesini işgalidir”

19.12.2016

Kavacık Kuzey Yerleşkesinde gerçekleşen “Uzun Gecenin Kısa Tarihi: 15 Temmuz” seminerinde konuşma yapan Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, darbeyi “bir ordunun kendi ülkesini işgali” olarak tanımladı.

f5-004d0483889e-Ozipek_Darbe_Girisimi.jpg

Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Berat Özipek ve Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Abayhan, Kavacık Kuzey Yerleşkesinde gerçekleşen “Uzun Gecenin Kısa Tarihi: 15 Temmuz” seminerinde birer konuşma yaptı. Bugün gerçekleşen seminerde Prof. Özipek, Türkiye’de 2007 yılına kadar askeri muhtıraların hep başarıyla sonuçlandığını ancak 2007’de ilk defa bir hükümetin verilen muhtırayı reddettiğini söyledi. Darbelerin demokraside, insan haklarında ve ekonomide gelişimi engellediğini savunan Prof. Özipek, her ülkede darbecilerin yaptıkları darbeyi bir takım argümanlarla meşrulaştırma yoluna gittiklerini belirtti. Darbeyi “bir ordunun kendi ülkesini işgali” olarak tanımlayan Prof. Özipek, dışarıdan müdahalelerle gerçekleşen darbelerin genellikle ABD destekli olduğunu kaydetti. Seminerde Yrd. Doç. Dr. Yasemin Abayhan ise 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarını katılımcılara anlattı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 08:51