“Diyabet, hipertansiyon ve uyku apnesi gibi hastalıklarda bariatrik cerrahi sonrası iyileşme görülüyor”

25.10.2016

Brezilya’da katıldığı kongrede sunum yapan Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nihal Zekiye Erdem, bariatrik cerrahi sonrası diyabet..

c-Nihal_Zekiye_Erdem_Ali_Emiri_Kongre.JPG

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nihal Zekiye Erdem, Brezilya’da düzenlenen 21. Uluslararası Metabolik Hastalıklar ve Obezite Cerrahisi Federasyonu Dünya Kongresi’nde sunumlar yaptı. Rio de Janeiro’da düzenlenen kongreye çoğunluğu bariatrik cerrah olmak üzere 3 bin kişi katıldı. Kongrede Erdem, bariatrik cerrahi sonrası hastalarda bulunan diyabet, hipertansiyon, koroner kalp hastalığı, polikistik over sendromu ve uyku apnesi gibi hastalıklarda iyileşme görüldüğünü söyledi. Erdem, bariatrik cerrahi öncesi beslenme desteğine, cerrahi sonrası ise diyet tedavilerine uyum sağlayan hastaların daha sağlıklı kilo verdiklerini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:11