Durmaz’ın meme kanseri için geliştirdiği ilaç sistemi ödül aldı

10.10.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Yüksel Durmaz, meme kanserine yönelik geliştirdiği ikili ilaç taşıma sistemi ile 2016 FABED Eser Tümen Araştırma Ödülü’nü aldı.

0c0eff2f-4841-4bb3-bebf-196a305d98ff-Yasemin_Yuksel_Durmaz.JPG

Medipol Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Yüksel Durmaz, doğa bilimleri kimya bilim dalında “Meme Kanseri Hedefli İkili İlaç Taşıma Sistemi Geliştirilmesi” konulu çalışması ile FABED (Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu) Eser Tümen Araştırma Ödülü’ne layık görüldü. Durmaz geliştirilecek ilaç ile kemoterapi ajanlarına maruz kaldıklarında kanser hücrelerinin ölüme karşı gösterdikleri direnci zayıflatarak daha etkin bir şekilde hücre ölümü sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Durmaz, nano boyutta geliştirilecek ilaç sisteminin üzerinde 1 yıldır çalışıldığını belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:30