“Moody’s’in kararı sorgulanabilir nitelikte”

04.10.2016

Türkiye’nin kredi notunu düşüren Moody’s’in kararını sorgulanabilir olarak niteleyen Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, derecelendirme kuruluşunun karar verirken Türkiye ek..

086-Hatice_KarahanHTYatirimKulubu.jpg

Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hatice Karahan, Moody’s’in Türkiye notunu ve Eylül TÜFE verilerini Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan Yatırım Kulübü Programında değerlendirdi. Gıda fiyatlarındaki düzelmenin etkisine dikkat çeken Karahan, öte yandan enflasyonda katılıkların da rol oynadığının altını çizdi. Karahan, yılın ikinci yarısında büyüme performansında yavaşlama beklediğini ifade ederken, Moody’s’in not indirimi sonrası dış yatırımcı perspektifine de değindi. Yabancı yatırımcıların süregelen güven sorununun OHAL sürecinde belirginleştiğini belirten Karahan, Moody’s’in kararının ise sorgulanabilir nitelikte olduğunu ifade etti. Karahan, derecelendirme kuruluşunun karar verirken Türkiye ekonomisinin zayıflıklarını öne çıkarmayı ve risklerini de abartmayı tercih ettiğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:34