Alkin: G20’de Varlık Fonu olmayan tek ülkeyiz

09.08.2016

Alkin: G20’de Varlık Fonu olmayan tek ülkeyiz

45-Kerem_Alkin_Varlik_Fon

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, kurulması için çalışmalarına başlanan Türkiye Varlık Fonu’nu NTV ekranlarında değerlendirdi. G20 ülkeleri arasında Ulusal Varlık Fonu olmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Alkin, varlık fonunun cari açıkla bir ilgisinin olmadığını, Fon ile ulusal kıymetlerden stratejik fonlar oluşturularak Türkiye’nin proaktif bir ülke haline gelmesinin hedeflendiğini söyledi. Varlık Fonu’nun sadece Türkiye’deki mega projelerde kullanılmayacağını da belirten Alkin, “Türkiye Varlık Fonu aynı zamanda ülkenin bölgesinde ve dünyadaki bazı stratejik projeleri kaçırmaması adına bir fonksiyon ortaya koyabilir” diye konuştu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:14