“AB-İngiltere anlaşması Türkiye’nin ticari ilişkilerini belirleyecek”

24.06.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı sonrası müzakerelerin 2 yıllık bir zaman alacağını, bu süreçte AB ve İngiltere arasında varılacak anl..

s

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, A Haber ekranlarında İngiliz halkının aldığı AB’den ayrılma kararını yorumladı. Karahan, uluslararası literatüre “Brexit” diye geçen ayrılma kararı sonrası belirsizlikle oluşan piyasalardaki hareketliliğin önümüzdeki haftalarda da sürecini söyledi. Merkez Bankalarının gelecek haftalarda süreci gözlemleyerek piyasaları rahatlatıcı kararlara gidebileceğini ifade eden Karahan, İngiliz ekonomisini bekleyen risklere dikkat çekti. Birlikten ayrılma sürecinin 2 yıllık bir zaman alacağını hatırlatan Karahan, bu süreçte AB ve İngiltere arasında varılacak anlaşmanın Türkiye’nin yeni dönemdeki ticari ilişkilerinde de belirleyici olacağını vurguladı. Karahan, Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne muhatap olması nedeniyle İngiltere’ye yapılacak ihracatın kritik olabileceğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:31