Ana içeriğe atla

“Türkiye’de Arap üniversiteleri kurulmalı”

23.06.2016

Medipol Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Türkiye’de Yaşayan Arap Ülkelerinden Akademisyenlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”nın raporu yayımlandı. Raporda Türkiye’de Arap üniversiteleri..

-b0bd-1b4aa58f13d7-Arap_Akademisyenler_Calistayi(1) (1).jpg

Medipol Üniversitesi Medipolis Akdeniz Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Türkiye’de Yaşayan Arap Ülkelerinden Akademisyenlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”nın raporu yayımlandı. 28 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’da Medipol Üniversitesi Haliç Kampüsünde gerçekleştirilen ve aralarında Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın da yer aldığı çok sayıda Türk ve Arap akademisyen ile uzmanın katıldığı çalıştayda Türkiye’de yaşayan Arap ülkelerinden akademisyenlerin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Çalıştay raporunda yer alan önerilerden bazıları şunlar:

- Akademisyenlere sürekli oturum izni verilmesi, onların ve ailelerinin hayatını ve akademik faaliyetlerini kolaylaştıracaktır.

- Türkiye’ye göç etmiş nüfus ve bu nüfusun öğretim üyesi ve öğrenci potansiyeli açısından büyüklüğü göz önüne alındığında, üniversitelerde Arapça eğitim yapan bölümlerin açılması ve Arapça öğretim veren üniversiteler kurulması acil bir ihtiyaç olarak gündeme gelmektedir.

- Başta YÖK olmak üzere kamu kurumlarında karşılaşılan zorluklara ve bürokratik süreçlerden kaynaklanan sorunlara çözüm bulunmalıdır. Üniversite denklikleri konusunda kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmalıdır.

- Türkiye’de Arapça öğretiminin bariz biçimde yetersiz oluşu göz önüne alındığında, Arapça derslerinin müfredatta olduğu okullarda bu akademisyenlerden yararlanılması önerisini beraberinde getirmektedir.”

Raporun Türkçe metnini incelemek için tıklayınız…

Raporun İngilizce metnini incelemek için tıklayınız…

Raporun Arapça metnini incelemek için tıklayınız…

Son Güncelleme Tarihi: 17/04/2024 - 14:04