“Yaşlı hakları için uluslararası anlaşmalar yapılmalı”

23.05.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Çiğdem Cezlan, yaşlı haklarına yönelik uluslararası düzeyde bağlayıcılığı olan anlaşmaların imzalanması gerektiğini söyledi.

753a14f377b2

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esra Çiğdem Cezlan, 10. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi’nde yaşlı bakımı konusunu ele aldı. Antalya’da düzenlenen kongrede Cezlan, her geçen yıl yaşlı bakım hizmetlerinin arttığını, sosyal devlet bağlamında yaşlıların bakım hizmetlerinin karşılanabildiğini söyledi. Türkiye’de ve dünyada yaşlı hakları bakımından birçok olumlu gelişmenin yaşandığını ifade eden Cezlan, buna karşın yaşlı haklarına yönelik uluslararası düzeyde bağlayıcılığı olan anlaşmaların yapılması gerektiğini, böylece yaşlıların hayat kalitelerinin yükseleceğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:52